Sosyal İnovasyon Bilgilenme Toplantıları çerçevesinde, KUSIF Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan’ı Ağırladık.

Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, Sosyal İnovasyon Bilgilenme Toplantıları çerçevesinde ilk konuğu Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSİF) Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan oldu. Gonca Hanım, 2 Kasım 15:00’da yapılan webinar etkinliğimizde, Türkiye’de sosyal İnovasyon konusunda edindikleri çok değerli tecrübeleri, Merkezimiz Yönetim Kurulu üyeleriyle paylaştı.

Dr. Gonca Ongan, bölgesel inovasyon ağının kurulmasının önemini vurgulamış; bu ağın teşvik edici bir unsuru olarak Merkezimizin oynayabileceği önemli role dikkat çekmiştir.

Ayrıca üniversite merkezli bir Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin, sosyal faydayı önceleyen projelerde ihtiyaçların doğru tespit edilmesi ve sosyal faydanın ölçülmesi açısından Araştırma alanına yakınlığı ile önemli bir doğrudan veya dolaylı katkıya sahip olduğunu belirtmişlerdir.

Sosyal inovasyon ve girişimcilik alanında üniversite, şehir ve bölgenin tematik alanlarının öne çıkarılmasının öneminden bahsetmiş ve ulusal ve uluslararası ağlara üye olmanın gerekliliğini vurgulamıştır.

Ayrıca kendi tecrübelerini, uygulama örneklerini bizimle paylaşan Dr. Gonca Ongan’a katılımından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

08 Kasım 2021
446 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı